Archiwum styczeń 2015


Zaczynamy blogowanie
Autor: urodazdrowia
Tagi: nowosci   health  
24 stycznia 2015, 19:34

Zaczynam blogowanie! Od pokoleń w ciągu wybitnie dobre jedzenie, jest odpowiednia aż do obiadów zimowych tudzież więcej. Nasze babcie natomiast babcie ih wiem, że owo jest niezwykle zdrowe zaś niesłychanie smaczne, niestety, w dzisiejszym świecie, zapominamy, jak banalny a szybki tryb na preparacja tudzież nast. Mówimy rozumie się samo przez się o kapustą. Mi sam jeden "marketowe silos" wielce satysfakcjonujące, brakuje im czegoś. Czy owo spośród powodu masowej produkcji, bądź mojego specyficznego smaku, zaś przypadkiem się okazać, że normalny szary człowiek nie ma dostępu do ciekawych składników. :) W foliowanych kiszonkach po największej części wyszukać kwas askorbinowy, który niezwykle skutecznie opróżnia się dookoła naszego organizmu naturalnej witaminy C. różne rodzaje, środki konserwujące pozbawić życia prebiotyki i różne przydatne bakterie, które pomagają nam przetrawiać w przewodzie pokarmowym, produkują witaminy B. Ale poważnie, gdyby masz 30-40 minut, oraz ty nie wiesz, co spośród nimi zrobić, owo kiszona kapusta, kiszone :) Dać, Drogi czytelniku niezwykle prosty badania to zrobić. Kapusta kiszona receptury, marynowane 5 litrów potrzeba Gliniak: - 2 kapustą - - 3 marchewki - --Salt 20 g na kg kapusty - I figa więcej jest potrzebne, chyba, że zaszalejesz natomiast zaczyna jej smak na własną pięścią. Możesz dodać kilka liści laurowych, jabłko, kolendrę, koper ewentualnie kminek. Opis: Gdzie nasza kapusta-nadal jest zielony, ego zainteresowanie dwóch aż do trzech dni, aby sprezentować ciemne pozycja zbielała. Kapusta jest aż do cięcia (przy użyciu ręcznego trzepak z analogicznym о�?трием) a kolejny raz śródlądowej, marchew wymazać na tarce o płytkiej. W ceramiczne garnki na każdej porcji ociupinę kapusty tudzież marchwi вы�?ыпаем duet płaskie łyżeczki soli, następny ugniatamy zaś kolejną warstwę. Następnie, kilka warstw powinna egzystować głodne kawałki w celu nas, to nie powinny być usuwane, oraz w przypadku zbyt małej ilości płynu można sprać zimną przegotowane i osolonej wodzie. Uwaga, w celu zawarcia całe danie, kapusta, bowiem na przestrzeni burzliwej fermentacji (2-4ty dni) sałata prawdopodobnie nas wykipieć. Możemy bez narzekań na parę dni natomiast sycić się smaczne, zdrowe oraz obszarów wiejskich kapuchą. Głupia .. :) :) Do każdej gotowane w silosie puli ma 17Kcal 100 g, nader sporo witamin natomiast minerałów, tj.: - 20 mg witaminy C (jest to prawda :)) - 54 mg wapnia, - Fosfor 34mg, - Witamina E, - Dla estestvenno przeciw оки�?лителями, i, co najważniejsze, kapucha kiszona (zaskakująco!) do zasadotwórcza. Albo też, gdy ją kochasz, kiszona kapusta? Czy twoja osoba sam masz jakiekolwiek sprawdzian spośród kiszeniem? Jej zachęcam, wypróbować ten przepis, zaś spodziewa się, by przeprowadzić Twoje komentarze. Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)